Utilaje Gradina & Ferma

       Care sunt principalele subcategorii de utilaje gradina si ferma online oferite de uneltedegradina.ro?

  • Motosape - Mai ales pentru cei care nu au cunostinte extinse de agricultura, insa detin o gradina cat de mica, gestionarea corecta a pamantului si ingrijirea corespunzatoare a acestuia in diferite anotimpuri se poate dovedi a fi o adevarata corvada. Si atunci cand esti pasionat de cultivarea pamantului, esential este sa ai la dispozitie unelte de calitate, care sa te ajute sa faci minuni cu minimum de efort.
  • Motocultoare - Orice agricultor pasionat stie ca, pamantul se lucreaza cel mai eficient nu numai atunci cand cunosti niste reguli de baza in acest domeniu, ci si cand ai la dispozitie unelte performante, care sa te ajute sa efectuezi corespunzator toate procedeele necesare unei administrari corecte a terenului detinut. Mai ales pentru cei care detin curte si gradina, implicit o suprafata destul de mare de cultivat, cel mai indicat instrument ce trebuie folosit este motocultorul.
  • Motocositoare - Daca ai nevoie de o modalitate rapida si eficienta de a cosi o fanete in timp record, cel mai indicat utilaj pentru a duce la bun sfarsit aceasta sarcina este o motocositoare cu lama sau, cum se mai numesc aceste dispozitive generic, motocositoarea cu masa de cosit. Spre deosebire de instrumentele conventional utilizate in tunderea ierbii, acest tip de piese sunt intalnite cu predilectie ca modele profesionale si semi-profesionale, deci implicit si tipologia lucrarilor executate va face parte din aceste categorii.
  • Masini de tuns iarbaOrice proprietar de gradina sau curte care acorda o atentie deosebita spatiului din jurul casei stie cat de problematic poate fi sa il intretii corespunzator, mai ales in sezonul estival si in cele intermediare, cand sunt necesare o serie de procedee cu specific agricol, pentru a controla si tunde corect vegetatia. Atunci cand nu ai suficient timp la dispozitie pentru a petrece mai mult timp ingrijind gazonul, efectele se vor vedea, chiar si la nivel estetic.
  • Scarificatoare si aeratoare de gazon Un gazon verde si sanatos poate infrumuseta in mod simtitor gradina unei case, dar pentru a mentine acest aspect placut din punct de vedere estetic, este necesara realizarea unor manopere periodice. Scarificarea gazonului implica indepartarea stratului de materie vegetala ce acopera suprafata solului si care reduce cantitatea de apa si nutrienti ce poate ajunge la radacinile firelor de iarba. Aerarea gazonului implica un proces de afanare, prin realizarea unor gauri in sol sau prin smulgerea plantelor daunatoare, asigurand un aport mai mare de oxigen la nivelul radacinilor.
  • Tocatoare resturi vegetale - Toate uneltele si utilajele pentru gradinarit trebuie sa fie alese conform celor mai ridicate standarde si conditii, pentru a reusi sa dea randamentul adecvat in functie de nevoile utilizatorului. Daca te numeri printre cei ce nu au mai ingrijit o gradina pana acum sau esti cel care se ocupa an de an de curatarea si aranjarea pomilor, arbustilor si gazonului din propria curte, vei aprecia sfatul gradinarilor profesionisti. Acestia spun ca un tocator de crengi si resturi vegetale este aproape indispensabil intr-o gospodarie care are in administrare si o parcela de pamant.
  • Mulgatori - In momentul in care detii o mica ferma si te ocupi de cresterea si ingrijirea vacilor, normele europene iti impun sa ai in dotare mulgatoare, iar asta in concordanta cu numarul de animale detinute. Argumentele pro sunt destul de facil de inteles: o instalatie muls permite obtinerea laptelui fara eforturi din partea celui care ingrijeste animalul, intreg procesul de mulgere este mult mai igienic decat daca il efectuezi manual, iar toata treaba se poate finaliza foarte rapid, mai ales cand detii un numar mare de vacute. In plus, unele modele multifunctionale din comert iti vor permite sa iei laptele si de la capre sau sa le folosesti ca aparate de muls oile.
  • Freze de zapada - Zapada poate fi o problema ce aduce cam multe batai de cap, indiferent ca stai la casa sau la bloc. Fie ca ai de debarasat alei, parcari sau de facut loc pentru deplasarea autoturismului , iti trebuie o unealta utila in executarea corespunzatoare a acestor procedee. Stim deja ca in Romania precipitatiile pe timp de iarna nu sunt o gluma si chiar daca detii clasica lopata pentru curatarea trotuarelor, o freza pentru zapada nu este de evitat, in privinta dotarilor cu unelte corespunzatoare.
  • Remorci - Cu un motocultor vei prelucra usor pamantul din gradina, indiferent cat de mare e portiunea pe care vrei s-o faci sa dea roade. In timpul acestei munci, deseori, vei avea nevoie sa transporti buruienile si radacinile scoase dintre rasaduri, sa cari fructele si legumele scoase din pamant, vei dori sa cureti zona de crengi si frunze sau sa cari uneltele, ingrasamantul ori alte substante pentru fertilizare. Folosind o remorca pe care sa o atasezi motocultorului, toate aceste activitati vor deveni insemnat mai usoare.
  • Placi compactoare - Placile compactoare sunt niste utilaje folosite in domeniul constructiilor care servesc la compactarea prin vibratie sau pentru a nivela si creste densitatea suprafetelor peste care acestea sunt utilizate. Folosind compactarea sau vibratia, placa netezeste suprafete ca pietrisul sau pavelele de beton si le preseaza in stratul de nisip de sub ele pentru a obtine un sol dens, neted si drept, si care indeplineste intotdeauna standardele ridicate ale calitatii si performantei.